Kompost Tuvaletler Nasıl Çalışır ve Kullanılır, Kompost Tuvalet Nedir,

13 Aralık 2023 Çarşamba

İnsanlarında doğası gereği ihtiyaçları bulunmaktadır.Tuvalet ihtiyacı da bu ihtiyaçlardan sadece biridir. Kompost tuvalet, herkes tarafından duyulan bir tuvalet çeşidi değildir. Ve yaygın olarak kanada'da evlerde ve avrupada karavanlarda kullanılır.Kompost Tuvaletin nasıl kullanıldığı internet üzerinden araştırılan bir konudur. Ve bir çok video ve kaynaklara rastlanmaktadır Kompost tuvalet nedir, nasıl kullanılır? Kompost tuvaletler nasıl çalışır? İşte, merak edilen tüm detaylar:

Kompost tuvaletlerde en önemli ayrıntı Katı atık ile sıvı atığın birbirinden tamamen ayrılıyor olması ve bu nedenlen koku faktörünün ortadan tamamen kalkmasını sağlıyor. Kimyasal kullanımı kompost tuvaletlerde olmuyorkatı atık bölümünde hindistan cevizi torfu kullanılıyor ve sıvı atık haznesine beyaz sirke ile temizlik yapıyorsunuz. Kompost Tuvalet Nedir? Nasıl Kullanılır? Tuvalet çeşitlerinden biri olan kompost tuvalet, herkes tarafından bilinen veya kullanılan bir tuvalet türü değildir. Bu tuvalet daha farklı bir şekilde üretilmiştir. Kırsal alanlarda ve kanalizasyon olmayan bölgelerde bu tarz tuvaletler kullanılabiliyor. Bu tuvaletlerde katı atıklar için farklı bir hazne yapısı bulunuyor. Bu hazne yapısında hindistan cevizi torfu olarak bilnen ve aynı zamanda gübrelem işinde kullanılan malzeme kullanılıyor.

Kompost Tuvaletler Nasıl Çalışır?

Kompost tuvaletler daha çok kanalizasyon bölgesi olmayan kısımlarda ve karavanlar,tinyhouse,sahra hastaneleri,deprem bölgeleri,inşaat şantiyelerinde tercih ediliyor. Bu tuvalet türleri hazne kapasitesiyle çalışıyor. Haznelerin içerisine paslanmaz kol bulunuyor yerleştirilen toprak ve otlar, katı atıklarla karışıyor ve daha sonra herhangi bir alana boşaltılıyor. Çevre dostu kompost tuvalerin doğaya faydası var zararı yok.

Bunu herkes duysun!